Izdelki za beljenje zob

Vsakdo, ki si želi lepega belega nasmeha, se v poplavi različnih izdelkov za beljenje zob izgubi pri izbiri tistega pravega, ki bo prinesel učinkovite rezultate.

Kljub temu, da različni ponudniki oglašujejo svoj izdelek, kot takšnega, ki vam bo hitro in učinkovito prinesel željene rezultate, sami še vedno zagovarjamo, da je prvi tovrsten izdelek v vaši kopalnici še vedno kvalitetna zobna pasta. Z natančnim in učinkovitim ščetkanje vaših zob lahko poskrbite za ustrezno ustno higieno, ki posledično tudi sproti odstranjuje zobne obloke, ki so se na zobeh nabrale čez dan. Lahko pa naslednjič izberete zobno pasto z belilnim efektom. Vendar morate vedeti, da zobna pasta, namenjena za beljenje zob,  vsebuje manj agresivne sestavine, kar pomeni, da jo je treba uporabljati dosledno in dlje časa, preden se bodo poznali prvi učinki.

Poleg tega so na voljo tudi različni izdelki za beljenje zob v obliki gelov, trakov, ki obljubljajo takojšnje rezultate. Vsekakor obstaja več načinov beljenja zob. Če se boste odločili za beljenje zob z belilnimi trakovi, je potrebno kar nekaj potrpežljivosti, saj morate imeti belilni trak na zobeh nekaj deset minut, kot piše v navodilih. Bolj priročni so zato morda geli za beljenje zob, ki jih nanesete po umivanju zob s tanko plastjo, pustite učinkovati minuto ali dve ter nato sperete z vodo.

Izdelki na bazi vodikovega peroksida so običajno zelo agresivni in lahko povzročijo tanjšanje sklenina, ta pa se odraža v neprijetnem skelenju pri uživanju hrane in pijače. Vsekakor je zato smiselno, da se o najboljšem načinu posvetujete s svojim zobozdravnikom, ki vam bo svetoval pri izbiri ustreznega izdelka