Izboljšaj svoje znanje!

Zakaj bi ti matematika, slovenščina, fizika, statistika, kemija ali kak drug šolski predmet povzročali težave, če pa lahko s pomočjo inštrukcij že v nekaj urah izboljšaš svoje znanje in poskrbiš za lepe ocene? Veliko dijakov se odloči za inštrukcije šele, ko se morajo soočiti ne le s slabimi ocenami, ampak s popravnim izpitom, kar pa je popolnoma napačen pristop. Seveda je prav, da se učenja za popravni izpit lotite s pomočjo inštruktorja, a še bolje je, če za izboljšanje svojega znanja poskrbite že prej, torej že takoj, ko se pojavijo prve slabe ocene, ki so dokaz tega, da znanje ni najboljše.

Inštrukcije matematike, slovenščine, fizike in drugih predmetov lahko potekajo skupinsko, v dvojicah ali pa individualno, poleg tega pa lahko potekajo na domu ali v drugih prostorih, odvisno od tega, kaj učencu bolj ustreza, saj je inštruktor ob njem zato, da se mu čim bolj prilagodi. Enako velja za čas izvajanja inštrukcij, ki lahko potekajo le enkrat tedensko ali pa večkrat, odvisno od tega, za kakšne težave gre ter koliko je snovi, ki se je jo treba naučiti.

Velikokrat je pri manjših težavah v šoli dovolj že nekaj uric z inštruktorjem, saj učenec potrebuje le dodatno razlago ali pa le nekoga, ki mu pomaga vzdrževati disciplino rednega dela pri nekem predmetu. Inštrukcije niso namenjene le izboljševanju znanja in ocen pri določenem predmetu, temveč tudi učenju delovnih navad, sprotnega učenja, predvsem pa tega, kako se sploh lotiti dela za šolo, kako zelo obsežno snov razdeliti na posamezne sklope in si čim bolj olajšati učenje.

Inštruktor učenca nauči, da učenje ni nekaj mučnega, čeprav zahteva nekaj truda, da je treba med delom imeti tudi krajše odmore, ki poskrbijo za to, da kasneje spomin in možgani bolje delujejo. Inštrukcije iz kateregakoli šolskega predmeta so torej dobra naložba za učenje discipline, ki v življenju prav vsakemu pride prav, učenca pa nauči, da se kakšno uro ali dve na dan splača biti popolnoma skoncentriran na šolsko delo, saj takšno sprotno učenje prinese tudi dobre rezultate, poleg tega pa na ta način ostane še dovolj prostega časa za vse druge aktivnosti.