Izbira sedežne garniture

Merilo pri izbiri sedežne garniture je, da mora biti dovolj prostorna in zelo udobna, če naj preživimo na njej trenutke, ko moramo napolniti baterije za naslednjo aktivnost ali pa le sprostitev po dolgem delavniku in se pripravimo na sproščujoč  spanec.

Kliknite na povezavo usnjena sedežna garnitura, če si želite ogledati ponudbo in pridobiti več informacij in nasvetov glede izbora sedežne garniture.

Modni trendi tudi pri sedežnih garniturah poudarjajo cvetlične motive, ki z velikostjo in barvami postavljajo prave izzive vsem tistim, ki opremljajo stanovanjske prostore. Seveda so dobra kombinacija umirjenim vzorcem. Bujni cvetlični vzorci se lahko pojavijo, kot po slučaju na naslonjalih za roke  sedežnih garnitur, na okrasnih blazinah, ali na prevlekah. Možnosti so tukaj ogromne, samo domišljiji moramo pustiti prosto pot. Cvetlični motivi so tudi izziv za oblikovanje pohištva samega, recimo posteljno vzglavje v obliki ovalnega cveta, naslonjala stolov v obliki listov, in tako naprej.

Sedežna garnitura ali fotelj, ki je oblikovana kot cvet, ima dvojno funkcijo je  hkrati pohištvo in okrasni element. Stene dnevnega prostora pobarvajmo v slogu starih tapet, da bomo lahko povečali učinek posebne sedežne garniture.

Če uporabimo svetle tapete in umirjene vzorce, bo prostor optično večji, prostor optično povišamo s tapetami, ki imajo navpične črte in svetlim stropom. Če pa so nam všeč tapete z močnimi poudarki, pazimo, da se le-ti ujemajo z kavčem,  ali sedežno garnituro ter z zavesami, paziti moramo tudi, da prostor ni prenatrpan.