Izbira prave posteljnine

Izbira prave posteljnine ni prav komplicirana zadeva, v glavnem se lahko odločate med več tipi različnih materialov. Za posteljnine so najpogosteje uporabljeni materiali bombaž, svila ali pa mikrovlakna. Svilene posteljnine so najdražje izmed vseh, to pa je predvsem zaradi svile. Bombažne posteljnine so posteljnine srednjega cenovnega ranga in so najbolj razširjene. Posteljnine iz mikrovlaken pa sodijo v nižji cenovni razred.

Priporočam vam, da si kupite bombažno posteljnino, saj bombaž kot naraven material prepušča zrak in omogoča pretok zraka. Zelo pomembno je, da se med spanjem ne potimo in nam je udobno. Cene posteljnin se gibljejo od 20 pa tudi do 100€ ali več, odvisne pa so od velikosti posteljnine in pa seveda materiala ter tiska.

Kvalitetna posteljnina vam bo med spanjem nudila potrebno udobje in preprečevala prekomerno potenje. Ko ste se odločili za material posteljnine pa izberite le še vzorec, ki vam bo najbolj všeč ali vzorec, ki se bo najbolje skladal z videzom vaše spalnice.

Otroška posteljnina se razlikujejo predvsem po tisku, tudi za otroka izberite posteljnino, ki bo izdelana iz čim večjega deleža bombaža. Otrokom je pomemben samo videz posteljnine, zato bo najbolje če jim kupite posteljnino z motivom njihovega najljubšega super-junaka. Tako boste zadovoljni vi in vaš otrok. Nakup posteljnine lahko precej enostavno opravite v kateri izmed številnih spletnih trgovin (npr. Lolyshop) ali pa nakup opravite osebno v fizični trgovini, izberite metodo, ki vam je lažja.

Na kvaliteten spanec poleg posteljnine vpliva še mnogo drugih dejavnikov kot so vzmetnica, vzglavnik in podobno, a o tem v kakšnem drugem članku.