Iščete skiro za otroke?

Izbira skirojev za otroke je zelo velika, zato se verjetno sprašujete, kateri bi bil najbolj primeren za vašega malčka. Na voljo so vam skiroji od 2-6 let, 7-15 let in pa skiroji za odrasle. Skiroji za manjše otroke so seveda po velikosti manjši, bolj stabilni in so v večini narejeni iz plastike.

Skiroji so v prvi vrsti za otroke, sploh manjši in plastični ali leseni, ko pa so starejši, imajo že kovinske skiroje, da zdržijo več teže, omogočajo pa tudi višje hitrosti. Zanje potrebujejo boljše ravnotežje in jih je malce težje voziti. Skiro za otroke se lahko razlikuje tako za punčke, kot fante, lahko pa ga vzamete v popolnoma nevtralni barvi. Na njem so tudi razne poslikave risanih junakov in likov vzornikov ali junakov, ki jih imajo otroci radi.

Kaj morate vedeti, predno kupite skiro za otroke?

Verjetno je za vsakega starša najbolj pomembna varnost otrok, še preden ga posedite na poganjalček, skiro ali pa kolo. Predvsem pa je pametno paziti na varnost pri kolesih, rolarjih in skirojih, za katere vaš malček potrebuje ravnotežje, da ga lahko vozi, zato je tudi večja verjetnost padca. Ko kupite kolo ali skiro za otroka je pomembno, da je ta ustrezne velikosti, da ima primerna kolesa in da ga pred nakupom otrok tudi preizkusi in vam pove, če mu ta po velikosti resnično ustreza.

Na kolesih in rolarjih pa je pomembna tudi ustrezna oprema, kot so čelada in ščitniki. Prav tako pa je potrebno naučiti tudi otroka, da si pred vožnjo nadane ščitnike za kolena, komolce in roke, ter seveda čelado. Tudi, ko kupite skiro za otroke, je dobro če otroku nadenete čelado in ščitne, saj se bo kot začetnik moral še veliko naučiti, pri tem pa je dobro, da je zaščiten pred udarci.

Skiro za otroke in odrasle lahko naredi pravi družinski izlet

Aktivnosti in družinski izleti so za vsako družino najboljše izkoriščen čas, ki ga preživijo skupaj. Skupaj se lahko odpravite na sprehod, na kolo ali pa celo na skiro, ki je namenjen tako za otroke, kot tudi za odrasle in vsi boste lahko skupaj izkoristili sončni dan.

Skiroji za odrasle so malo drugačni, kot za malčke, zato boste morali biti pri nakupu tudi bolj pazljivi. Najpomembnejše je, da so vaši otroci dovolj stari, da jim lahko kupite skiro za otroke in pa da je uporaba le tega dovolj varna.