Iščete psihoterapevta v Mariboru

Kateri psihoterapevt v Mariboru je najboljša izbira za vas? Odvisno od tega, zaradi česa ga iščete. Vedno je treba namreč izhajati iz lastne konkretne situacije, ki je pri vsakem človeku drugačna. Nekdo se namreč za obisk psihoterapije odloči šele v najbolj globoki življenjski krizi, drugi pa že takrat, ko ima le manjše težave v partnerskem odnosu ali kje drugje v življenju. Ne glede na to, zakaj iščete psihoterapevta, pa zagotovo velja, da je treba najti čim bolj usposobljenega in empatičnega. Takšnega, ki mu bomo lahko zaupali tisto, kar nas muči.

Psihoterapevt Maribor – strokovnost in zaupanje

Ko se odločate o tem, kateri psihoterapevt v Mariboru bi bil najboljša izbira za vas, morate upoštevati več dejavnikov. Eden od pomembnejših je, kje ima psihoterapevt v Mariboru svoje prostore. Razmislite o tem, koliko časa vam bo vzelo, če ga obiščete, kako je s parkiranjem in podobno. To se morda sliši kot banalni dejavniki, vendar marsikdo preneha z obiski psihoterapije tudi zaradi naštetega. Prav zaradi tega je zelo dobra možnost psihoterapija na daljavo. Lahko se odločite le za tak način ali pa za kombinacijo obiskov psihoterapevta v Mariboru in psihoterapije na daljavo preko spletnega video klica.

ena izmed psihoterapevtskih ordinacij v Mariboru

Najbolj pomembno pri izbiri pa je seveda to, kako strokoven je vaš izbrani psihoterapevt in ali mu boste lahko zaupali. Včasih se namreč zgodi, da določenemu človeku lažje zaupamo kot drugemu, kar se razlikuje od posameznika do posameznika. Psihoterapevtu pa moramo zaupati kot človeku in sogovorniku ter kot strokovnjaku, kar pomeni, da je izbiri prave osebe resnično treba posvetiti kar nekaj pozornosti.

Različne metode psihoterapije

Pri izbiri ustrezne psihoterapije je pomembno vedeti tudi to, katere metode uporablja določen psihoterapevt. Obstaja tudi več oblik terapije, ki lahko vključujejo samo eno osebo ali več oseb. Zelo uspešna je tako imenovana partnerska psihoterapija, prav tako pa je možna tudi družinska terapija, na kateri sodeluje cela družina. Če sami nismo najbolj prepričani, katera varianta bi bila najbolj prava za nas, je najboljši naslov za ta odgovor prav psihoterapevt, ki vam bo znal najbolje svetovati. Prav tako vam bo lahko predstavil različne metode, ki jih uporablja pri svojem delu, ter vam razložil, zakaj meni, da bi bile prave za vas.

svetovalec