HP Pavillion DV7

Za v naslovu omenjeni HP prenosnik lahko mirne volje rečemo, da gre za enega izmed najboljših multimedijskih prenosnikov, ki je trenutno na voljo potrošnikom. Poleg prestižne multimedijske izkušnje hkrati nudi tudi izvrstno igračkarsko izkušnjo. O (pre)bogatih pisarniških zmogljivostih ni vredno izgubljati besed.
Prenosnik HP Pavillion DV7 temelji na osnovnem procesorju podjetja Intel® Core™ i7-2670QM 2,2 GHz. Gre za pripadnika najzmogljivejše Intelove družine procesorjev, namenjene zahtevnejšim porabnikom. Gre za štiri-jedrno procesorsko infrastrukturo, ki omogoča tekoče delovanje večih programov hkrati.
Za spominsko oporo je na voljo kar 8GB pomnilnika ddr3, ki zadostuje za vse današnje najzmogljivejše igre. Shranjevanje podatkov temu prenosniku ne pomeni nikakršnega problema. Za to poskrbi kar 1 Terabajt velik trdi disk, ki deluje na vodilu SATA. Multimedijsko izkušnjo najbolje predstavi 43,9 cm oz 17,3-palčni zaslon HD s funkcijo LED BrightView, ki nudi resolucijo 1600×900. Sliko grafično obdeluje napredna grafična kartica AMD Radeon HD 7690 XT, ki izkorišča kar 2GB namenskega pomnilnika DDR5. Sama slika pa ni dovolj brez ustreznega zvoka, ki jo spremlja. Zvočni sistem BeatsTM Audio s štirimi zvočniki je nadpovprečen dodatek. Ima integriran nizkotonski zvočnik, ki podpira HP-jev Triple Bass Reflex. V časih vseobširnejše internetne komunikacije nam je v oporo zmogljiva spletna kamera HP Truevision HD z vgrajenim mikrofonom. Uporabna je tudi v prostorih s slabšo osvetlitvijo.

Poleg standarnih komponent nudi še druge bonbončke, ki jih je vredno omeniti;
– vgrajen bralnik prstnih odtisov,
– Gigabitno ethernet povezavo,
– brezžično WIFI kartico Intel 802.1.1 b/g/n,
– Bluetooth povezavo,
– Super multi DVD-+RW enoto,
– 1X HDMI vhod,
– 2x USB 3.0 in 2x USB 2.0 vhod,
– 6-celično zmogljivo baterijo…
– Brutalna zmogljivost in izjemen nabor funkcij imata svojo težo – ta znaša slabega 3,5 kilograma.