Fizioterapija v Ljubljani

Fizioterapija Ljubljana lahko poskrbi za vaša gibalne težave ter motnje motoričnih sposobnosti. Vsi vemo, s čem se ukvarja fizioterapija in sicer s povečanjem ali povračanjem prvotne gibljivosti udom po različnih poškodbah.

Če se odločite za fizioterapijo, se boste pri tej medicinski vedi srečali z različnimi fizikalnimi postopki, ki bodo poskrbeli za vaše mišice in ude. Fizioterapevti se poslužujejo različnih tehnik, od osnovnega razgibavanja udov, do terapije z električnimi impulzi, hidro terapije v vodi, vajami za moč ter drugimi vajami. Vsekakor morate za svoje zdravje skrbeti sami, gibal se namesto vas ne bo prav nihče, na fizioterapiji pa lahko izveste, kako pravilno izvajati obremenitve in vaje, da bodo učinki kar najbolj efektivni. Nič ne preseže redne telesne aktivnosti in pa kvalitetnega prehranjevanja, to vzemite v zakup.

Na voljo vam je tudi fizioterapija na domu, sicer je običajno vsa fizioterapija izvedena na napotnico, razen če se vam izredno mudi, fizioterapije na domu pa na žalost še ne moremo opraviti prek napotnice. Fizioterapija na domu je primerna predvsem za ljudi, ki so nepokretni, ali za starejše, ki nimajo svojih prevoznih sredstev. Ustanove, ki to storitev nudijo na domu si lahko ogledate na njihovih spletnih straneh, najdete pa jih prek iskalnih pojmov v iskalniku.

Večina ljudi ima predstavo, da je fizioterapija učinkovita samo pri odpravljanju poškodb kot so naprimer zvini, izpahi in zlomi, vendar je dejstvo, da lahko dobri fizioterapevt omili tudi poškodbe po hudih stanjih kot sta naprimer možganska kap ali pa Parkinsonova bolezen ter nekaterih drugih bolezenskih stanjih.