Fizioterapija in izboljšanje gibalnih sposobnosti

Fizioterapija je ena izmed medicinskih ved, ukvarja pa se z izboljšanjem gibalnih sposobnosti pacienta ter odpravljanju bolečin v različnih delih telesa.

Omenjena veda medicine je primerna tako za bolnike, ki okrevajo po različnih poškodbah kot tudi pri starejših. Če se poškodujemo in poškodbe ne saniramo ustrezno, se lahko pojavijo omejitve pri gibanju. Fizioterapija ta te omejitve učinkovito odpravi in poizkuša vrniti prvotno gibljivost uda pacientu. Fizioterapija je primerna tudi za starejše, ki jih pestijo visok krvni tlak, osteoporoza, revma, ateroskleroza, Alzheimerjeva ter Parkinsonova bolezen, sindrom nemirnih nog, glavkom ter ostale nevšečnosti.

Fizioterapija je namenjena čim hitrejši rehabilitaciji, to pa doseže s pomočjo različnih gibalnih vaj ter tehnik okrevanja. Fizioterapevti so zelo izkušeni na področju človeškega telesa, to znanje pa s pridom uporabljajo v praksi. Nekatere metode fizioterapije obsegajo aktivno in pasivno razgibavanje, masažo, toplotno zdravljenje, hidroterapijo ali tako imenovano zdravljenje v vodi ter zdravljenje z električnimi tokovi. Napotnico za k fizioterapevtu vam lahko pripiše osebni zdravnik, storitve pa se lahko poslužite tudi samoplačniško. Cenik omenjenih storitev boste našli na spletnih straneh posameznikov, ki fizioterapijo tudi odpravljajo. Študij fizioterapije je v Sloveniji mogoč v Mariboru in Ljubljani, že kar nekaj let pa spada med najbolj zaželjene študije v Sloveniji.

Fizioterapija na domu poteka precej enostavno, namenjena pa je predvsem starejšim in onemoglim osebam, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niso zmožni priti v prostore fizioterapevtov. Več na povezavi Fizioterapija Ljubljana. Celoten postopek se prične z uvodnim obiskom ter pregleda stanja bolnika. Nato se določi cilje terapije in le ta se lahko prične. Ohranjanje kvalitetnih gibalnih sposobnosti je ključnega pomena za kvaliteten način življenja.