Dresi

Športniki in športnice so prav posebna vrsta ljudi. Za svoje uspehe se morajo marsičemu odreči in takšno življenje, ki ga živimo navadni smrtniki, je nekaj, česar sami večinoma ne poznajo. Tudi njihova oblačila so drugačna, izven športnih prizorišč sicer enaka kot naša, a na igrišču so dresi tista oprema, ki jo nosi večina športnikov.

Dresi se med posameznimi športi močno razlikujejo. Tisti dresi, ki so namenjeni zimskim športom so precej drugače zasnovani kot tisti, ki so namenjeni precej višjim temperaturam in poletnim športom. Če morajo biti dresi za zimske športe dovolj prepustni in predvsem čim bolj aerodinamični, pa je tistim za poletne športe skupno predvsem to, da mora koža v njih čim bolj dihati in tako mora biti potenje športnika minimalno. Dresi tudi ne smejo vpijati tekočin, saj lahko v nasprotnem primeru postanejo precej težki in kot takšni ovirajo športnika ali športnico med tekmovanjem.

Nogometni dres je zelo priljubljen tudi med mladimi. Prav gotovo ste tudi sami že kdaj opazili ali celo kupili kakšen nogometni dres med sprehodom po stojnicah v raznih obmorskih mestih. Zlasti na hrvaški obali lahko opazimo evforijo med mladimi in prodajalci prodajajo za med vsak nogometni dres kakšnega zelo popularnega nogometaša.

Tudi košarkaški dresi so dokaj priljubljeni. Čeprav košarkaški dresi po priljubljenosti precej zaostajajo za nogometnimi, so tudi košarkaški dresi eni izmed bolj priljubljenih. Prodajajo se dresi domačih košarkarjev in drugih, ki veljajo za bolj kvalitetne igralce v EU. Tudi igralci, ki igrajo v ligi NBA so priljubljeni med mladimi vseh narodnosti.

Kolesarski dres lahko le redko opazimo na policah na takšnih stojnicah. Kljub temu je kolesarki dres precej uporabna stvar za vse, ki veliko kolesarijo. Kolesarki dres bo omogočil bolj udobno vožnjo z manj potenja. Narejen pa je, tako da vas zaščiti tudi pred vetrom in tako prepreči kakšen prehlad. Ob kolesarjenju v navadni žametni majici, ki bo mokra že po nekaj kilometrih, bodo vaše možnosti, da zbolite, precej večje.