Domene in registracija le teh

Domena je naslov vaše spletne strani, preko katerega bodo uporabniki dostopali na vašo spletno stran. Registracija domene pa se imenuje postopek, pri katerem zakupite domeno na vaš naslov.

Registracijo domene lahko opravite pri različnih ponudnikih omenjenih storitev, teh pa je v Sloveniji kar veliki. Preden pa domena postane vaša last, morate sploh preveriti, če je ime domene še prosto. Pri preverjanju domene vam je lahko v veliko pomoč orodje preveri domeno. Če ste po preverjanju ugotovili, da je spletni naslov še na voljo, vas ne omejuje nič več kot samo še registracija domene.

Registracija domen je v Sloveniji kar razširjen posel, sam postopek pa je precej enostaven in hiter. Potem, ko uredite dokumente in opravite plačilo prejmete tudi potrdilo o lastništvu domene.  Glede na vaše potrebe in želje lahko domeno registrirate za en mesec ali več, eno leto ali pa celo več let, večina ponudnikov pa ob registraciji domene za več let nudi tudi določene popuste.

Seveda pa registracija domene še zdaleč ni vse, kar je potrebno, da postavite lastno spletno stran, potrebno je zakupiti tudi prostor na strežniku, a o tej temi bomo govorili v kakšnem drugem članku.

Podjetje Domovanje d.o.o. iz Ljubljane vam nudi možnosti zakupa domene in gostovanja po ugodnih cenah, na njihovi spletni strani lahko preverite tudi prostost domene, ter vse mogoče končnice, na katerih lahko domeno registrirate. Ponujajo tudi več različnih možnosti gostovanja, primernih za potrebe vsakogar. Preverjanje domene in registracija je prek spletne strani opravljena zelo hitro. Če želite več podatkov o registraciji domene in zakupa strežnika vam svetujem obisk njihove spletne strani.

Realizirajte vaše plane še danes in naredite korak naprej k zagonu vašega poslovanja ali oglaševanja vaših izdelkov prek spletne strani. Registracija domene in zakup strežnika je zagotovo prvi korak na tej poti.