Chromecast navdušuje

Če ne veste, kaj je Chromecast, vprašajte vašega najstnika! Zagotovo ve, za kaj gre in vam bo podrobno razložil, kako čudovita stvar je to! Z njegovo pomočjo je mogoče na velikem zaslonu vašega televizijskega sprejemnika gledati vsebino z drugih naprav, na primer s telefona, in to na najbolj enostaven način. Najstniki imajo radi pametne naprave, zato je Chromecast lahko tudi lepo darilo zanje, nad katerim bodo zagotovo zelo navdušeni.

Čemu je namenjen Chromecast?

Na televizijskem zaslonu lahko s pomočjo prenosne naprave po imenu Chromecast:
– gledate video vsebine, serije in filme,
– predvajate glasbo,
– poslušate različne radijske postaje,
– ogledujete fotografije,
– brskate po spletu,
– uporabljate različne aplikacije,
– se zabavate z igranjem vse mogočih igric.

Za vse to ne potrebujete daljinskega upravljalnika, saj lahko z vsebino na televizijskem zaslonu upravljate kar s pomočjo svoje prenosne naprave, kot je na primer telefon. Vse, kar potrebujete je le wi-fi omrežje ter majhen adapter, ki vse to sploh omogoča – Chromecast.

Uživajte na velikem zaslonu

Mlajše generacije brez pametnih naprav ne znajo več živeti, saj lepšajo in lajšajo življenje ter omogočajo obilo različnih funkcionalnosti in zabave. Edina njihova pomanjkljivost pa je, da imajo tudi največji pametni telefoni ali tablice pa tudi prenosni računalniki še vedno precej majhen zaslon, kar je pri delu z njimi včasih moteče, še bolj pa je moteče, če hočemo gledati film, si ogledovati fotografije in podobno.

Te težave lahko reši Chromecast (anni.si/tv-in-zvocne-kartice-kontrolerji/google-chromecast-2-generacije-crn.html), majhen adapter, s pomočjo katerega lahko vsebino iz majhnih zaslonov prenesete na večje ter tako še bolj uživate v svojih fotografijah, video in drugih vsebinah. Pregledovanje posnetih fotografij na velikem televizijskem zaslonu je popolnoma drugačna izkušnja kot gledanje slik na majhnem zaslončku telefona ali druge naprave, enako pa velja tudi za video in druge vsebine.

To bo navdušilo tako mlade kot malo starejše, sploh tiste, ki že malo slabše vidijo, zato Chromecast ni primerno darilo le za najstnika ali koga drugega, ki je navdušen nad zabavno elektroniko, temveč tudi za babico ali dedka, saj bodo tako lahko otroci in vnuki na obisku na preprost in enostaven način pokazali vse fotografije in filmčke, ki so jih posneli s svojimi telefoni. Tako bosta dve različni generaciji našli en razlog več za druženje. Vse, kar potrebujete za to, je torej brezžično internetno omrežje ter naprava Chromecast.