Cevi za vodovodno intalacijo

Veliko let so za vodovodne inštalacije porabljali cinkane železne cevi. Te cevi so z leti izpodrinile plastične cevi. Imajo kar nekaj prednosti:
• Dolga življenska doba
• Slabo prenašajo šume
• Niso podvržene koroziji
• Dobro prenašajo velike temperaturne spremembe
• Ne nabirajo se usedline na stenah
• Plastične cevi vam nudijo tudi pri slednjemu ponudniku: www.instalviler.com
Katere so nevarnosti nabiranja sedlin na stenah ali vodnega kamna? Koliko se bo nabralo kamna na ceveh je odvisno od trdote vode, od temperature vode in od hitrosti vode skozi vodovodne cevi. Za vodovodne inštalacije je potrebno paziti, da se ne nabira vodni kamen. Ta lahko povzroči popolno zamašitev vodovodne cevi. Voda s seboj prinaša tudi veliko netopnih delcev. Ti delci so za vodovodne inštalacije nevarni, ker povzročajo poškodbe na gibljivih delih, tesnilih, …

Filter lahko namestimo v hišno vodovodno inštalacijo.

Lahko se odločimo za filter in ga namestimo na vstop vode v hišno inštalacijo. Namestiti ga moramo za hišni števec. Če so vodovodne inštalacije s kovinskimi cevmi je potrebno namestiti filter za preprečevanje nečistoče v vodi. Paziti moramo na nastajanje legionele. To je bakterija, ki nastane v vseh vodah. Škodje ljudem, ki imajo zmanjšano telesno odpornost.

Če imajo stavbe stare vodovodne inštalacije, se morajo velikokrat spopasti z vodo, ki jim zaliva notranje prostore. Velikokrat se to zgodi v kotlovnicah, pralnicah kopolnicah. Priporočljive so črpalke s katerimi lahko zanesljivo odvajamo vodo iz prostorov.
Ob vodovodni inštalaciji je potrebno razmišljati tudi na odtočno inštalacijo. Za montažo veljajo enaka pravila kot za vodovodne inštalacije.

Pomen vode je zelo velik. Brez vode človek ne more živeti. Če ni voda stoprocentrno kvalitetna, lahko pride tudi do zastrupitev. Zato je potrebno na vodovodnih centrih nujno spremljanje kakovosti vode. Zastrpitve lahko pridejo zelo hitro. Material cevi po kateri se vsakodnevno pretaka velika količina vode, mora biti kakovosten.