Če je katera serija napredovala, je to Samsung Galaxy s

Se še spomnite davnega leta 2010, ko se je pojavil prvi telefon na dotik serije Samsung Galaxy s, ki je veljal za začetnika telefonov na dotik pri Samsungu? Takrat je Samsung naredil korak naprej in na našem trgu popolnoma zasenčil takrat prevladujoči Sony, Nokio, Ericsson, BlackBerry in ostale, ki so svoj razvoj tehnologije delali na klasičnih GSM telefonih. Sicer Samsung Galaxy ni bil prvi telefon na dotik, ki se je pojavil na svetu, začetki so bili namreč že davnega leta 1992, ko se je pojavil prvi telefon na dotik. Vendar pa je bil ta telefon bolj neuporaben kot uporaben in ga pri nas niti ni bilo na voljo, je pa bil začetek, na katerem se je bolj začelo delati okoli leta 2000, ko so tudi drugi začeli razvijati telefone na dotik.

mobilni telefon samsung s

Samsung Galaxy S1 je bil prvi predstavnik te serije

Ko se je pojavil Samsung Galaxy S1, so si ga upali pri nas kupiti na začetku le tisti malo bolj firbčni, ki jih je zanimalo, kako ta telefon dela in kakšen je v primerjavi s klasičnim GSM telefonom. Za tiste čase je bil Samsung Galaxy izjemno dober, omogočal je čisto vse, kar smo si želeli, predstavljal pa je predvsem veliko inovacijo pri uporabi spleta, saj je uporaba interneta na telefonu s Samsung Galaxy S1 serijo kar na enkrat postala povsem enostavna. Ni bilo treba namreč več premikati miške z ukazi v vse smeri, ampak si vse lahko naredil z drsanjem po zaslonu.

Samsung Galaxy S1 v primerjavi z S9

Seveda ni ravno pametno primerjati teh dveh modelov, pa četudi sodita v isto serijo. Dejansko med njima skoraj da ni druge podobnosti kot ta, da sodita v isto serijo in da sta oba telefona na dotik. Vsekakor pa je med njima takšna razlika, da lahko vidimo, kakšen napredek je Samsung Galaxy uspel narediti v tej seriji in kako mu je uspelo v telefon spraviti toliko enih uporabnih stvari in predvsem kako je lahko telefon, čeprav je majhen, tako dober in ima vgrajene tako zmogljive tehnikalije.