Beli lotos – tajski wellness center

V letu 2012 je Google+ dosegel izreden razvoj. Povečal je število uporabnikov ter tudi čas, ki ga uporabniki preživijo na njihovih Google+ straneh. A razvoj tega družbenega omrežja v Sloveniji poteka bistveno počasneje, kot na najbolj razvitih trgih. Na priporočilo znanca smo si ogledali stran lokalnega podjetja Beli lotos, manjšega wellness centra v Šenčurju pri Kranju.

V slabem mesecu so na g+ profilu Beli lotos objavili neko informacijo skoraj vsak drugi dan. Nekaj objav imajo o akcijah, ki jih njihov wellness ponuja, nekaj pa jih je na temo dobrega počutja, s katerim se podjetje tudi ukvarja –savna,  zgodovina tradicionalne tajske masaže in tajskih zeliščih, ki jih uporabljajo pri masaži. Vse objave poleg teksta vsebujejo tudi slike in tudi video.

Poleg objav, ki imajo neposredno povezavo z dejavnostjo, ki jo opravljajo, objavljajo tudi novice, ki imajo bolj poredno povezavo. Tako objavljajo razvne zanimive detajle in informacije s Tajske, kot je novička o tem, kje so snemali film Obala, z Leonardom DiCapriom: https://plus.google.com/photos/111807862582468955750/albums/5799989671386724465.

Objav je torej veliko, z veliko grafičnega materiala. Za razliko od številnih strani, ki so samo odprle svoje strani, je stran Beli lotos na Google+ aktivna. A glede na to, da število uporabnikov narašča bistveno počasneje kot pri Facebooku, je vprašanje ali bodo zdržali tak tempo. Za pridobitev večjega števila uporabnikov pa se bodo morali bolj osredotočiti na njihovo pridobivanje. Tudi z raznimi nagradnimi igrami in drobnimi pozornostmi. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako se bo v letu 2013 širil Google+, tako v svetovnem merilu (predvsem večja promocija in bolj aktivni uporabniki), kot tudi v Sloveniji.