Barski in pisarniški stoli

Pisarniški stoli se največkrat uporabljajo ob mizi v pisarni ali doma. Vsi pisarniški stoli so vrtljivi na podnožju pa imajo pritrjena kolesa, kar omogoča hitrejše gibanje po prostoru brez, da bi nam bilo treba vstati. Razvoj pisarniških stolov sega v sredino 19. stoletja, saj je vse več delavcev svoje delo opravljalo sede ob pisarniških mizah. To je vodilo do razvoja več funkcij, katerih pri ostalih stolih, običajno ni zaslediti.

Ti stoli so strateško zasnovani za povečanje produktivnosti uradniških delavcev, s svojimi lastnostmi omogočajo, da za mizami v sedečem položaju presedimo dalj časa. Dizajn in oblika teh stolov se je skozi leta krepko spreminjala, tako nam današnji stoli za razliko od njihovih predhodnikov nudijo ergonomsko oporo, imajo nastavljive sedeže, počivala za roke in oporo za hrbet ki preprečuje bolečine v križu ob dolgotrajnem sedenju.

Barski stoli pa se uporabljajo predvsem v gostinskih okoljih, njihova uporaba pa sega tudi za domač kuhinjski pult ali točilni kot. Odlikuje jih njihov videz ter višja pozicija sedenja, ki nam omogoča večje vidno polje. Zaradi svoje višine imajo vsi stoli tudi oporo za noge, kar jih naredi še posebej udobne.

Ponudba barskih in pisarniških stolov na tržišču je v današnjih časih ogromna, eno izmed podjetij, ki se ukvarja s to dejavnostjo pa je podjetje Ergoles. Nahajajo se v Ljubljani, v svoji ponudbi pa imajo stole priznanih tujih proizvajalcev kot tudi stole izdelane po meri. Ugodijo vsem vašim željam, njihovi izdelki pa se ponašajo z estetskim videzom in kvaliteto.