Arhitekturni biroji

Ste morda tik pred pričetkom adaptacije starega stanovanja ali želite zgraditi novo stanovanjsko hišo? Izbirate najboljšega projektanta ali arhitekta projektiranje? Tudi sama arhitektura prostora in načrtovanje sta pomembna!

Kaj sploh je arhitektura? V najširšem pomenu, označuje arhitektura kombinacijo znanosti in umetnosti o načrtovanje kake gradnje na vseh različnih ravneh izvajanja. Pri tem se arhitektrua dotika stavbarstva, urbanizma, industrijskega oblikovanja, krajinskega oblikovanja,…Vsak, ki se ukvarja z arhitekturo, je gradnjo (npr. gradnja cest, mostov,…). Pri vsem tem pa je seveda pomembno tudi projektiranje in seveda samo načrtovanje. Projektiranje pomeni pripravo vseh vrst tehnične in projektne dokumentacije – sem spada me d drugim urbanistično preverjena lokacija, priodobitev geodetskih posnetkov, izdelava idejne zasnove, …

Gradnja se morda sliši enostavno in je mnogokrat tudi najenostavnejše opravilo pri vsem tem. Nihče pa ne pomisli na same predpriprave na gradnjo in vse stvari povezane s tem. Katera lokacija je naugodnejša? Ali je mogoče pridobiti gradbeno dovoljenje? Kje dobiti geodetsko sliko podjetja? Takšna in podobna vprašanja pestijo vsakega, ki prične izvajat omenjen projekt. Zato, preden se spustite v kakršno koli gradnjo vam vsekakor svetujemo, da si vzamete nekaj minut časa in razmislite o načrtovanju, projektiranju in sami arhitekturi.