Ali so jezikovni tečaji res potrebni?

Lansko jesen sva se s punco odločila, da skočiva na kratek oddih na Sardinijo. Ker je bil to že najin tretji dopust to leto v Italiji sva se odločila, da je čas za učenje italijanščine. Malo sem raziskoval po internetu, koliko stanejo jezikovni tečaji in ugotovil, da sploh niso tako poceni. Verjetno bi oba skupaj odštela več za tečaj italijanščine kot za ene super počitnice na Sardiniji. Jezikovni tečaji znajo biti pri nekaterih jezikovnih šolah precej dragi. Odločila sva se, da se osnov italijanščine naučiva sama ter, da zaenkrat jezikovni tečaji za naju niso potrebni.

Preko interneta sva prišla do datotek, ki omogočajo učenje jezika. On-line jezikovni tečaji na internetu vam lahko veliko prinesejo. Punca se je ob likanju in poslušanju italijanskih lekcij naučila tako dobro osnov, da zdaj lahko v restavraciji že naroča v italijanščini. Na tem mestu se mi je postavilo vprašanje ali so dragi jezikovni tečaji res potrebni? Najboljše, da presodite sami. Zagotovo so jezikovni tečaji potrebni, saj se vsega ne gre naučiti preko interneta. Predvsem za slovnico boste potrebovali nekoga, ki vam bo pri tem pomagal. Po drugi strani pa se morate zavedati, da se vam poceni jezikovni tečaji ne splačajo, saj se lahko jezika za turistične potrebe naučite tudi sami.

Pred časom sem že imel slabo izkušnjo s poceni tečaji. Jezikovni tečaji, ki so organizirani pod ceno so lahko zelo nekvalitetni in verjetno bo obisk takšnih tečaj za vas izguba časa. V kolikor se odločate za učenje kakšnega jezika, vam lahko iz izkušenj povem, da vas bodo poceni jezikovni tečaji najverjetneje razočarali.

Organizirani jezikovni tečaji v tujini

Seveda pa se lahko zadeve lotite na nekoliko drugačen način kot sva se je midva. Če niste najbolj vešči rezerviranja preko spleta in organizacije v lastni režiji, se še vedno lahko odločite, da vaš jezikovni tečaj v tujini prepustite agencijam, ki si s tem služijo kruh in vam bodo pri tem znale tudi kar se da dobro svetovati. Obstajajo namreč jezikovni tečaji za vse starosti in za vse stopnje predznanja. Prednosti takšnega organiziranega tečaja tujega jezika v tujini je ogromno. V prvi vrsti je vse vodeno, v ceno je povečini vključen tudi letalski prevoz, če pa ni, pa vam ga uredi kar agencija, na jezikovnem tečaju dobite vso potrebno literaturo, ponekod je zraven tudi slovenski spremljevalec, obkroženi ste s tujci in predvsem z maternimi govorci jezika, ki se ga učite. To je nedvomno najboljša kombinacija učenja tujega jezika – jezikovni tečaj v tujini.