Ali služba vpliva na naše razpoloženje?

Ali verjamete, da lahko prostor in ljudje okoli nas bistveno vplivata na nas in naše razpoloženje? Predvsem pa se tega zavedamo takrat, kadar nas nekaj oziroma nekdo spravlja ob živce, kajneda?

To dejstvo je še posebej pomembno na našem delovnem mestu, saj sta produktivnost in naše razpoloženje še kako tesno povezana med seboj. Tega pa se zaveda tudi Miha Lavtar – mlad podjetnik in direktor podjetja Optiweb.

Tekom let so se Optiwebove pisarne že kar nekajkrat razširile, nazadnje pa so se celo preselili v čisto nove prostore. Ker so bili ti prostori potrebni popolne renovacije, se je tako Mihu ponudila priložnost, da uredi Optiwebovo gnezdece čisto po svoje.

Prostori so razporejeni tako, da so programerji oziroma po optiwebovsko »beauty and the geeks« v enem prostoru, marketing je v drugem, cyber in tajništvo pa je v tretjem prostoru. Čeprav se sliši kot, da so ti prostori ločeni med seboj, pa v resnici niti niso. Izjema so seveda programerji, ki za svoje delo potrebujejo malce več miru in tako lahko po potrebi ta prostor tudi zaprejo. Del za marketing pa je tako kot so njihove ideje in kreativnost, bolj odprt in ves čas v središču pozornosti.

Poleg teh prostorov pa imajo še bubico v katero se lahko umaknejo bodisi za telefoniranje bodisi, če potrebujejo nekaj minutni odklop. Imajo pa tudi vedno dobro založeno čajno kuhinjo v kateri lahko dobite še kaj več kot le čaj, garderobo, stranišče, lounge, sejno sobo in seveda še pisarno za direktorja.

Vsak prostor izmed njih je po svoje nekako poseben in zanimiv. Vendar pa se vsi med seboj lepo dopolnjujejo in usklajujejo ter izražajo to, kar Optiwebovci so – zanimivi in drzni a hkrati preprosti & simpatično igrivi a še vedno dovolj resni.

optiweb