Ali bo Apple reil rone ure?

Ročne ure preprosto niso več v modi. Lahko še najdemo ljudi, ki nosijo svoje ročne ure casio iz navade, ali pa hipsterje, ki jih nosijo iz ironije in ljudi, ki nosijo svoje ročne ure police kot modni dodatek. Ampak vsi ti ljudje so manjšina.
In obstaja mnenje, da ročne ure niso več v modi zaradi tega, ker imamo mobilne telefone, na katerih lahko vidimo uro in datum. Ampak temu ni tako.
Pravi razlog zakaj vedno več ljudi zavrača zapestne ure je, da je izbor, ki je na voljo preveč napihnjen, drag, neroden in nič kaj prilagojen trenutnemu načinu življenja in dela.
Povedano z drugimi besedami, prava vrsta ure, bi pripravila vse nazaj k nošenju.
In tukaj pride v igro Apple. Če bodo naredili z napovedano iWatch uro, to kar so z svojimi tablicami so na dobri poti rešitve ročne ure. Če bo ura na dotik, z aplikacijami, imela primerno ceno in zapeljiv uporabniški vmesnik, jim mogoče celo uspe.
Po spletnih govoricah sodeč, lahko ročno uro podjetja Apple pričakujemo že v letu 2013. Obljubljajo pa povezavo z mobilnim telefonom iPhone, preko brezžične tehnologije Bluetooth, ki bo omogočala oddaljeno upravljanje. Možno pa naj bi bilo tudi pošiljanje sporočil, sprejemanje klicev in posodabljati status na Facebook-u, med tem ko bo mobilnik kar v žepu.
Razni projekti so že pokazali, da je zanimanje za takšne ure precej veliko. Kaj pa vi, bi nosili in uporabljali takšno uro?